Excursie NiL / Agroforestry naar Bio in de Polder

Ben je aan het oriënteren in het kader van Natuurinclusieve Landbouw? En geïnteresseerd in het combineren van je agrarische activiteiten met het aanplanten van bomen? Kom dan eens kijken hoe Familie den Dunnen hun biologisch akkerbouwbedrijf combineren het houden van vleesvee en de teelt van walnoten. Naast een rondleiding over het bedrijf zal ook Brent Lazeroms, noten- en laanbomenteler, meer vertellen over notenbomen, hoe rekening te houden met de grondsoort, het aanplanten en de verzorging van notenbomen.

Programma:

13.00 uur           Ontvangst met koffie/thee

13.15 uur           Welkom door Janine en Paul

Janine en/of Paul zal een korte toelichting geven op het bedrijf waar je vandaag te gast bent. Op hun biologische akkerbouwbedrijf combineren zij de teelt van aardappelen, winterwortelen, rode kool, sperziebonen, gras-klaver en walnoten met het houden van vee om over voldoende eigen stromest te beschikken. Daarnaast is er veel aandacht voor goed bodembeheer, de natuur en biodiversiteit met padenpoelen, bloemen- en patrijzenstroken. Daarnaast is er ook nog een recreatieve tak met een camping en loopt er een wandelpad over het bedrijf om mensen kennis te laten maken met het boerenbedrijf en voedselproductie.

13.45 uur           Toelichting op de mogelijkheden van Agroforestry door Piet Rombouts

14.00 uur           Korte presentatie door Brent Lazeroms – noten- en laanbomenteler

Als teler weet Brent als geen ander hoe je met notenbomen om moet gaan, wat is de beste plantmethode en met welke nazorg je rekening dient te houden. Na een korte presentatie gaan we naar buiten om een kijkje te nemen bij de walnoten op het bedrijf van Janine en Paul.

15.00 uur           Rondleiding over het bedrijf door Janine en Paul

16.00 uur           Afronding met een drankje als afsluiting

16.30 uur           Einde programma

Vooraf aanmelden is gewenst!

Stuur een mailtje naar boerderij@bioindepolder.nl zodat we weten dat je erbij bent.

Datum

jun 09 2022
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:30
BIO In de Polder

Locatie

BIO In de Polder
Groenendijk 35 4926 RE Lage Zwaluwe
Website
https://www.bioindepolder.nl/
QR code